7 tips voor het organiseren van een vrijgezellenfeest

7 tips voor het organiseren van een vrijgezellenfeest

 

Jouw beste vriend of vriendin gaat binnenkort trouwen. Om de aankomende bruid nog één keer het vrijgezellen gevoel te geven, gaan jullie een vrijgezellenfeest organiseren. Een erg leuk idee, maar vergis je niet! Daar komt namelijk nog heel wat bij kijken.
Door onze jarenlange ervaring weten wij exact hoe je een onvergetelijk vrijgezellenfeest kan organiseren. Heb je hier geen ervaring mee? Geen paniek! In deze E-book vind je tips om het een bijzondere dag te laten worden.

Tip 1: Weet wat de vrijgezel wilt….

Je vraagt je af welke activiteiten je kan organiseren? Wellicht denk je direct aan:crazy bachelor costume

  • een workshop paaldansen
  • een spannende strip act
  • met een gek kostuum de stad ingaan

Niet elke vrijgezel zal deze ideeën leuk vinden. Dit is een fout die wij regelmatig tegenkomen. Voor een preutse vrijgezel kan een erotische fotoshoot geen leuke activiteit zijn. De vrijgezel in een pikant pakje met een somber gezicht is geen feest.
Elk persoon is uniek. Dit betekent dat iedereen andere interesses heeft. Jij kent de vrijgezel als geen ander. Is het een actief persoon of houd zij of hij meer van creativiteit of mag de activiteit of workshop ook wel een beetje erotisch getint zijn?
Wanneer je de interesses weet kan je het ideale programma samenstellen. Doe dit aan de hand van de interesses van de vrijgezel. Houd hierbij altijd in het achterhoofd: voor de toekomstige bruid of bruidegom moet dit een onvergetelijke dag worden.

Tip 2: Denk aan de indeling van de dag….

Eindelijk…je weet de interesses van de vrijgezel. Vervolgens stel je een uniek programma samen. Een lange dag is natuurlijk niet erg, maar voorzie deze dag ook met wat ‘relax’ momenten.

De valkuil is om vele verschillende activiteiten in te plannen. Uit ervaring weten wij dat dit lastig is. Beperk je slechts tot een aantal activiteiten die jullie deze dag gaan doen.

Op het moment dat je vele activiteiten inplant ren je van hot naar her. Hierdoor kan er tijdsdruk en stress ontstaan. Dit is het laatste wat er moet gebeuren op zo’n dag.

Voor jullie ideale vrijgezellenfeest kunnen we één ding meegeven: geniet van de dag!

Tip 3: Zorg voor een duidelijk kostenplaatje….

Voor je unieke thema’s en activiteiten gaat bedenken is het verstandig om het budget te bepalen. Bespreek onderling met elkaar hoeveel jullie uit willen geven.

Maak hier duidelijke afspraken over. Het is verstandig om bij iedereen te achterhalen wat het budget is voor deze dag.
Je kunt natuurlijk niet in iemand anders zijn portemonnee kijken. De één heeft wellicht net wat meer te besteden dan de ander voor een vrijgezellenfeest.

Als jullie het budget bepaald hebben adviseren wij het bedrag vroegtijdig te verzamelen. Stel hier een duidelijke deadline in. Dit klinkt streng, maar voorkomt een hoop problemen. Hiermee voorkom je dat je maanden na het vrijgezellenfeest nog geld krijgt van bepaalde personen. Daarnaast krijg je geen gedoe met betalen op de dag van het feest.

Verzamel het geld bijvoorbeeld in één envelop of maak het over op de bankrekening wie het vrijgezellenfeest organiseert en de activiteiten boekt.
De gouden regel is wel: de vrijgezel hoeft tijdens het vrijgezellenfeest niks te betalen. Reken de kosten voor de aanstaande bruid(egom) dus mee in het totale plaatje.

Wees niet bang! Voor ieder budget zijn er wel leuke, spannende en creatieve activiteiten te bedenken.

 

Budget vrijgezellenfeest

 

Tip 4: Betrek niet teveel mensen bij het organiseren van deze dag….


Het is verstandig om het vrijgezellenfeest door één of hooguit twee personen te laten organiseren. Hierdoor houd je de lijnen kort en blijft alles overzichtelijk. Ook al is het goed bedoeld, het kan voor onrust zorgen.

Wanneer er meerdere personen zich bezighouden met het organiseren, kom je vaak niet direct tot een beslissing. Met één of hooguit twee personen voorkom je deze valkuil.
Het is leuk als alles vlot verloopt. Hiermee bespaar je tijd en kan je alles sneller inplannen!

Tip 5. Nodig de juiste mensen uit….


Het is zover…de eerste plannen voor een vrijgezellenfeest zijn gezet. De volgende vraag die rest; wie nodig ik uit? Denk hier goed over na. De aanwezige personen bepalen de sfeer van het vrijgezellenfeest.
Weet de bruid of bruidegom van het vrijgezellenfeest?

Vraag dan wie hij of zij er zeker bij wilt hebben. Hierbij heeft de vrijgezel zelf de regie in handen.
Is het vrijgezellenfeest een verrassing?

Vraag jezelf af wie de vrijgezel zou willen uitnodigen. Jij staat immers dicht bij hem of haar. Het is handig om een vriend(in) van de vrijgezel nog even om bevestiging te vragen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je de juiste mensen uitnodigt.

Hoe beperkter de groep, hoe intiemer het is!

Tip 6: Plan de datum tijdig….

Nu je weet wie er naar het vrijgezellenfeest komen, kan je een datum gaan prikken.Datum vrijgezellenfeest
Let hierbij op: iedereen heeft een andere agenda!
Om tot een geschikte datum te komen kan je bijvoorbeeld een online dataprikker gebruiken. Hiermee krijg je in één duidelijk overzicht te zien wanneer vrienden of vriendinnen kunnen.

Als niet iedereen op dezelfde datum kan, is het belangrijk om keuzes te gaan maken. Kijk naar een datum waarop de allerbeste vrienden van de vrijgezel beschikbaar zijn. Als je ziet dat een vage vriend uit een ver verleden deze datum niet vrij is, is dit namelijk minder erg.

Je doet er verstandig aan om de datum tijdig te plannen. Hierdoor kan er rekening worden gehouden met eventuele vervanging op werk.

Tip 7: Organiseer het bij een gespecialiseerd bureau….


Vergis je niet! Het organiseren van een vrijgezellenfeest kost veel tijd en moeite. Je moet namelijk alles zelf regelen.

Met ‘de grote dag’ in het achterhoofd wil jij en de vrijgezel niet voor verrassingen komen te staan.

Wil je ervan verzekerd zijn dat alles vlekkeloos verloopt met onvergetelijke activiteiten? Schakel dan een gespecialiseerd bureau in. Zij kunnen het gehele traject uit handen nemen. Van het bedenken…tot de uitvoering van een fantastisch idee.

Dit bespaart je tijd en moeite. Daarnaast ben je gegarandeerd dat de vrijgezel de dag van zijn of haar leven krijgt. Een bureau weet als geen ander welke originele thema’s bij het karakter van de vrijgezel en groep past.

Door de eerdere ervaringen kan een gespecialiseerd bureau een onvergetelijk vrijgezellenfeest organiseren.

“Een mooie herinnering is voor altijd!”

Wij hopen dat deze tips je gaan helpen bij de uitvoering van een fantastisch vrijgezellenfeest.
Natuurlijk begrijpen wij dat er wellicht wat vragen over blijven!

Voor tips en of advies kunt u ons altijd bellen voor een gratis Brainstorm sessie.
Hierin kom je meer te weten, welk uniek concept en thema perfect bij de vrijgezel past.

Bel je ons even? Ons telefoonnummer is 0655377038

Meer tips en inspiratie voor jullie vrijgezellenfeest?
Neem dan eens een kijkje op www.bachelorparty-amsterdam.nl