De lekkerste cocktails voor jouw vrijgezellenfeest

Maak jouw eigen cocktail voor het vrijgezellenfeest

Vier jij thuis je vrijgezellenfeestje? Wees dan creatief met het maken van cocktails. Dit maakt het feest nog leuker en geeft het net een extra tintje. Je hoeft hier geen barvrouw of man voor te zijn. Zelfs iemand met twee linkerhanden heeft een overheerlijke cocktail zo gemaakt. Ideaal om een vrijgezellenfeest mee te beginnen of juist mee te eindigen.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat jullie de drankjes in groepsverband gaan maken. Dit kan je bijvoorbeeld doen in de avond…na de spannende stripact voor de vrijgezel. Hieronder hebben wij de lekkerste cocktails voor je op een rijtje gezet.

1. De verfrissende ‘White Lady’ cocktail

De White Lady’ cocktail is ideaal voor elke fijnproever. Deze bruisende cocktail is zeer makkelijk te maken met de benodigde ingrediënten. De White Lady wordt vaak gedronken als aperitief tijdens een vrijgezellenfeestje. Pas alleen op dat het drankje niet in het middelpunt komt te staan….in plaats van de vrijgezel. Als iemand jou deze cocktail aanreikt, zeg je hier namelijk geen nee tegen! Vooral onder vrouwen is dit drankje erg populair.

Benodigde ingrediënten voor de White Lady cocktail:

 • Grenadinesuiker
 • Gin (30ml)
 • Cointreau (30ml)
 • Limoensap (20ml)
 • 1/2 losgeklopt eiwit
 • ijsblokjes

 

Hoe maak je de White Lady cocktail?

Voor je de cocktail gaat maken, moet je ervoor zorgen dat het cocktailglas koud is. Je hoeft dit niet persé te doen voor het vrijgezellenfeestje begint. Je kunt het ook doen als jouw vrienden of vriendinnen er zijn. Het glas hoeft slechts 15 minuten in de koelkast te staan.

Je kunt vervolgens een klein beetje limoensap op de rand van het glas doen. Vervolgens doe je het glas in de opening van de grendinasuiker. Hierdoor zal de suiker aan de zijkanten blijven kleven. De volgende stap is om al de bovenstaande ingrediënten in een shaker te doen. Schud vervolgens flink, zodat het eiwit tot schuim wordt geklopt.

Wanneer je de ingrediënten gemengd hebt, pak je het cocktailglas. Je kan de ingrediënten schenken in het glas. Je kunt de cocktail helemaal in een feestelijk tintje doen door er een citroentje toe te voegen aan het glas.

Tip voor je vrijgezellenfeestje:
Je kunt natuurlijk ook je eigen cocktailcreatie maken. Doe dit door extra ingrediënten toe te voegen of juist weg te laten. Experimenteer hiermee en creëer je eigen drankje! Dit zorgt voor veel plezier en gelach op jouw feestje.

cocktails vrijgezellenfeest2. De ‘Midnight Kiss’ cocktail zorgt voor een spannend tintje

Wat is er nou leuker dan een sexy drankje te serveren tijdens een vrijgezellenfeest? Een drankje dat doet bruisen op jouw tong en tegelijkertijd zorgt voor een sensueel tintje. Dit maakt jouw feestje uiteraard nog leuker! Jullie spelen spelletjes in de woonkamer en ondertussen maakt een vriendin overheerlijke cocktails voor jullie klaar.

Benodigde ingrediënten voor de Midnight Kiss cocktail:

 • Vodka (22 ml)
 • Blue Curaçao (8ml)
 • Champagne (150ml)
 • Citroensap
 • Griessuiker

Hoe maak je de Midnicht Kiss cocktail?

Aan de rand van het champagneglas plak je het suiker. Dit kan je doen door de rand van het glas vochtig te maken met citroensap. Wanneer je dit gedaan hebt, kan je de rand in het suiker dopen. Vervolgens meng je de ingrediënten met elkaar…doe dit bijvoorbeeld in een shaker. Zorg ervoor dat het goed gemixt is. Vervolgens kan je het schenken in het glas…proost!

Cocktails maken feest

3. Tequila Sunrise cocktail voor een feestelijke vrijgezellenavond

Maak indruk op jouw vrienden of vriendinnen met deze overheerlijke cocktail.
Bij het drinken van dit sfeerrijke drankje, denk je gegarandeerd aan een resort met een witte strand eromheen. De letterlijke betekenis van dit drankje heet dan ook…’zonsondergang’. Het drankje is gemakkelijk te maken en heeft een pittige boventoon. Met deze cocktail ben je verzekerd van een feestelijke vrijgezellenavond.

Benodigde ingrediënten voor de Tequila Sunrise cocktail:

 • Tequila (50ml)
 • Grenadine (15ml)
 • Jus d’orange (125ml)
 • 3 á 4 ijsblokjes
 • Schijfje sinaasappel

Hoe maak je de Tequile Sunrise cocktail?

Je maakt er echt een feestje van als je het inschenkt in een mooie longdrink glas. Mocht je dit niet hebben, is een standaard glas natuurlijk ook goed. Zorg ervoor dat de jus d’orange goed gekoeld is. Voor het vrijgezellenfeestje begint kan je het al in de koelkast zetten. Wanneer het goed gekoeld is kan je de ingrediënten mixen met elkaar. Je kunt dit het beste doen met een shaker.

Doe de ijsblokjes, de tequila en de jus d’orange in een shaker. Uiteraard kan je later de ijsblokjes ook zelf toevoegen in het glas, wanneer je geen shaker hebt. Wanneer alles goed gemixt is, kan je het inschenken in het glas. Vervolgens voeg je een ‘scheutje’ grenadine toe…dit zorgt voor een ultieme kleurbeleving!

Extra tip voor je vrijgezellenfeest: 
Om het drankje helemaal af te maken voor je vrienden of vriendinnen kan je nog een schijfje sinaasappel toevoegen aan de rand van het glas. Op deze website vindt je nog meer recepten!

drank voor vrijgezellenfeest

Een stripper om de vrijgezellenavond helemaal compleet te maken

Jullie hebben een geweldige dag gehad; een dag om niet te vergeten! De overheerlijke cocktails hebben jullie bereid en wellicht genoten van een heerlijk diner. Om de avond af te sluiten ontbreekt er alleen één ding…een stripper! Een striptease is erg populair voor een vrijgezellenfeestje. De vrijgezel krijgt nog letterlijk één keer het vrijgezelle gevoel voor het huwelijk plaats vindt. Dit resulteert natuurlijk in hilarische en onvergetelijke momenten.

Boek hier een hilarische stripact