Een vrijgezellenfeest organiseren

 

Wat is een vrijgezellenfeest?

Een vrijgezellenfeest organiseren voor een man of vrouw. Dit wordt gedaan om afscheid te nemen van het vrijgezellenleven. In Amerika wordt dit ook wel ‘bachelor party’ of  ‘bachelorrette party’ genoemd. In Engeland gebruiken ze de term ‘stag party’ of ‘hen party’ hiervoor. In deze landen kennen ze ook speciale termen voor mannen:

• Stag partyStriptease diner in Amsterdam
• Hen night
• Stag weekend

Dit zijn de termen die worden gebruikt voor een mannelijk feestje (zonder vrouwen). Een ‘stag’ wordt ook wel gezien als het laatste weekend van vrijheid, voordat de vrijgezel gaat trouwen. De aanstaande bruid neemt voorgoed afscheid van het vrijgezellenleven. Een vrijgezellenfeest (bachelor party) wordt daarentegen georganiseerd een paar weken voor de bruiloft.

Een ‘stag party’ kennen we al uit een ver verleden. Een vrijgezellenfeestje is een vrij nieuwe trend die rond het jaar 1980 bekend en populair is geworden. In de jaren die volgde werd er ook een boek gepubliceerd ‘het organiseren van een vrijgezellenfeest’.

In eerste instantie bestonden vrijgezellenfeesten vooral uit het delen van intieme geheimen, zoveel mogelijk drinken en strippers. Hoewel dit nog wel gebeurt is de trend enigszins aan het veranderen. Vele vrijgezellen kiezen tegenwoordig voor een vrijgezellenweekend boven een vrijgezellenavond. Dit weekend bevat vaak diverse activiteiten, zoals het bezoeken van een spa, make-overs en extreme activiteiten zoals:

• quad rijden
• zorbing (activiteit waarbij een persoon in een kunststofbal van een helling rolt)
• parachutespringen

De mensen die uitgenodigd worden voor een vrijgezellenfeest zijn vaak de beste vrienden van de bruid en eventueel familieleden. In het Verenigd Koninkrijk wordt het steeds populairder om twee vrijgezellenfeesten te houden. Het ene feestje is voor vrienden/vriendinnen en de ander voor de familie van de bruid(egom). Met familie kan er bijvoorbeeld naar een spa worden gegaan. Het andere feestje is meestal iets spectaculairders en bevat o.a. ruigere activiteiten.

Er is wel een trend aan het ontstaan, namelijk het organiseren van een gezamenlijk vrijgezellenfeest. Dit betekent dat het feestje voor vrienden en familie op dezelfde dag wordt georganiseerd. De groepen beginnen ergens met hun eigen activiteiten en in de avond komen ze samen voor een onvergetelijke party.

Als er wordt besloten om het feestje te vieren in het buitenland zijn er een aantal mogelijkheden. In het verleden was Griekenland en Spanje een populaire bestemming. Tegenwoordig vinden vele mensen hun weg naar plaatsen als:

• Praag
• Krakow

Krakow is bijvoorbeeld erg aantrekkelijk vanwege de goedkope prijzen, prachtige omgeving en het brede aanbod van activiteiten.

Wie organiseert het vrijgezellenfeestje?

Het is een traditie dat het vrijgezellenfeest wordt georganiseerd door de beste vrienden of vriendinnen van de bruid. Dit kan bijvoorbeeld ook de bruidsmeisjes zijn. Vaak wilt de aanstaande bruid(egom) zelf ook inbreng hebben. Sommige willen het organiseren buiten de vrijgezel om als verassing. Schat alleen wel in of de vrijgezel het kan waarderen wat je geregeld hebt.

Wie nodig je uit en hoe regel je de financiën?

Financiën voor het vrijgezellenfeestEén van de belangrijkste activiteiten waar je rekening mee moet houden zijn de personen die je uitnodigt. Praat met de bruid hierover. Wilt de vrijgezel bijvoorbeeld alleen de allerbeste vrienden/vriendinnen uitnodigen of ook (oud) collega’s en mensen van de sportclub?

Het financiële plaatje is ook een belangrijk element waar rekening mee gehouden moet worden. Je moet activiteiten kiezen die passen in ieders budget. Het is een traditie dat de vrijgezel niks betaalt deze dag. Het moet een geschenk voor hem of haar zijn. Een ander element waar rekening mee gehouden moet worden zijn de deadlines. Dit is erg belangrijk bij het organiseren van een vlekkeloos vrijgezellenfeest.

Het is belangrijk dat je het geld van iedereen bij elkaar hebt voordat je de activiteiten gaat betalen. Hiermee wordt voorkomen dat je geen geld tekort hebt, wanneer bijvoorbeeld iemand op het laatste moment afzegt.

Verschillende activiteiten voor een vrijgezellenfeest

Na een lange tijd ben je eindelijk ten huwelijk gevraagd. Uiteraard heb je het ‘ja woord’ gegeven. De dagen gaan opeens sneller en de trouwdag nadert vlot. Het is tijd om aan de slag te gaan met één van de belangrijkste onderdelen van een bruiloft; het organiseren van een vrijgezellenfeest! Een belangrijke vraag blijft: hoe kan je het beste het vrijgezellenfeest organiseren?

Waarschijnlijk weet je nog niet exact welke activiteiten jullie gaan doen op het vrijgezellenfeestje.
Een grote kans dat je Google gebruikt en zoekt naar termen als:

• vrijgezellenfeest ideeën
• vrijgezellenfeest locaties
• vrijgezellenfeest activiteiten

Door de vele resultaten maken de web pagina’s je hoogstwaarschijnlijk in de war. In feite zijn er zoveel adviezen te vinden op het internet. Denk hierbij aan blogs geschreven door een zogenaamde ‘Carrie’ van Sex and the City. Volgens deze persoon is alles perfect, waardoor je nog steeds geen goed beeld hebt van de activiteiten die bij jullie passen. Op internet kom je ook eindeloze reviews met klachten tegen. Denk hierbij aan feestvierders die hun borg niet terugkregen na schade aan hun hotelkamer. Het valt niet mee om goede tips en ideeën te vinden op het internet.

Het maakt niet uit wat je vindt op het internet, uiteindelijk gaat het een tijdje duren om de zinvolle informatie te onderscheiden van de zinloze informatie. Je zoektocht op het internet kan uiteindelijk veel informatie opleveren, maar wellicht iets te veel. Zoveel dat je misschien nog meer in de war raakt. Eigenlijk heb je nog meer vraagtekens gekregen, dan dat je had voor je de zoektocht begon.

Om deze reden hebben wij hieronder enkele ideeën geschreven voor het organiseren van een onvergetelijk vrijgezellenfeest!

1. Het vrijgezellenfeest thuis vieren

Dit is een makkelijke optie; je kunt namelijk gewoon in je eigen huis blijven. Je kunt zo’n feestje invullen met het kijken van een paar films, het drinken van een paar drankjes en afsluiten met een overheerlijke diner. Een feestje is natuurlijk niet compleet met de nodige roddels. Thuis heb je de mogelijkheid om zonder herrie gesprekken te voeren. De mogelijkheden zijn eindeloos om thuis een vrijgezellenfeest te organiseren. Het enige minpuntje is de troep na afloop die je zelf moet opruimen.

2. Een thema kiezen

Het toevoegen van een thema aan een vrijgezellenfeest is een hartstikke leuk idee. Het staat garant voor nog meer plezier! Dit kan bijvoorbeeld een leuke optie zijn wanneer je het organiseren van een vrijgezellenfeest lastig vindt. Met deze simpele toevoeging kan je een feestje al onvergetelijk maken. Populair zijn bijvoorbeeld een:

• Hawaiiaanse thema
• Politie thema
• Filmsterren thema

Het is niet alleen de kleding die een thema compleet maakt. Het afhuren en versieren van de locatie hoort daar ook bij. Uiteraard kan Bachelorparty Amsterdam je helpen bij het bedenken en het uitvoeren van vrijgezellenfeestje met een uniek thema.

3. Het bezoeken van een spa

In plaats van feesten en gek doen kan je er ook voor kiezen om een ontspannend vrijgezellenfeestje te organiseren. Bezoek bijvoorbeeld een spa! Dit kan namelijk voor de vrijgezel wellicht de laatste keer zijn om zich te ontspannen. De grote dag nadert snel en daar komt de nodige stress bij kijken. Er zijn een aantal plaatsen waar je tot rust kan komen in een spa. Geschikte locaties voor dit vrijgezellenfeestje kunnen zijn:

• Spa Zuiver (Amsterdam)
• Elysium
• De Veluwse Bron
• De Zwaluwhoeve

Om de dag compleet te maken kan je ervoor kiezen om de vrijgezel te laten masseren. Dit is de perfecte manier om te ontspannen en tot rust te komen.

4. Het vrijgezellenfeestje thuis beginnen en in de stad eindigen

Ideeën om een vrijgezellenfeest organiserenDit is een klassiek idee, niet alleen voor een vrijgezellenfeest, maar in het algemeen voor een avondje uit. Begin met een paar drankjes in je eigen huis en ga vervolgens naar een club toe. Je kunt de vrijgezel deze avond een opdracht meegeven. Laat haar bijvoorbeeld op de foto gaan met 10 verschillende mannen in de club. Natuurlijk moet je niet vergeten om een vipruimte of tafel te reserveren. Dat maakt het leuker en een stukje exclusiever.

Om deze avond compleet te maken kan je bijvoorbeeld het feestje aankleden met een thema. Laat de groep zich kleden naar een bepaald thema, zodat het opvalt in de discotheek. De foto’s en herinneringen zullen fantastisch zijn!

Een nadeel is dat jullie natuurlijk de muziek zelf niet kunnen uitkiezen. Het zou kunnen voorkomen dat de vrijgezel op een feest is, waar haar of zijn favoriete muziek niet wordt gedraaid.

5. Het afhuren van een Limousine of VIP bus

Eén van de nieuwste rages is het afhuren van een limousine of VIP bus voordat je naar de club toe gaat. Wie zou er niet uit een luxe bus willen stappen, rechtstreeks voor de deur van een club? Het is zeker weten de beste manier om in stijl aan te komen! Dit is de reden waarom dit een uitstekend idee is voor een vrijgezellenfeestje. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een goede club en de toegang tot de discotheek. Het is onderdeel van deze activiteit om toegang te krijgen tot de VIP-ingang en gereserveerde tafels in een discotheek naar keuze.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een erotische danseres te boeken. Deze voorziet de vrijgezel bijvoorbeeld van een spannende striptease tijdens de rit. Om de muziek hoeven jullie je ook geen zorgen te maken, dit kunnen jullie namelijk zelf bepalen!

6. Een boottocht organiseren

Als het mooi weer is kan je er ook voor kiezen om het vrijgezellenfeestje te organiseren op een (party)boot. Een boottocht kan bestaan uit diverse thema’s. Denk hierbij aan een:

• pizzabootBoot striptease in Amsterdam
• stripboot
• boot met een sushi buffet
• partyboot

Een party boot is de ideale activiteit voor feestliefhebbers. Met een varende ‘discotheek’ heb je tevens een geweldig uitzicht van omgeving. Denk hierbij aan de Amsterdamse grachten en eventueel landschap, wanneer het in een andere plaatst afspeelt. Een boottocht is de ideale manier om een vrijgezellenfeestje te vieren.

7. Bootcamp of dansworkshop

Voor de sportieve mensen onder ons, is het leuk om te kiezen voor een dansworkshop of een bootcamp. Dit kan een leuke activiteit zijn, aangezien er diverse dansworkshops bestaan. Zo is er voor ieder de perfecte activiteit! Denk hierbij aan een workshop paaldansen, salsa of streetdance. Het is zeker een geweldige manier om plezier te hebben en ondertussen te werken aan je lichaam!

Dress code voor het vrijgezellenfeestje

Wat moet je aan tijdens het feestje…dat shirtje met een print of die stoere trui? Het uitzoeken van de juiste dress code kan enige tijd duren. De dress code hangt sterk af van de activiteiten die gepland staan en de locaties waar jullie naar toe gaan. Het is vervelend om in een strakke broek een paaldans workshop te volgen. Daarom is het belangrijk om de juiste keuzes en afwegingen te maken. Uit ervaring weten wij dat de meeste vrouwen kiezen voor een cocktail jurk. Dit is een stijlvol kledingstuk dat geschikt is voor vele gelegenheden.

Een baljurk matcht perfect wanneer je wilt gaan voor bijvoorbeeld een formele dress code. Natuurlijk moet deze jurk matchen met de activiteiten die jullie gaan doen. Een casual dress code is ook populair voor een vrijgezellenfeestje. Denk hierbij aan een eenvoudige (spijker)broek met daarboven een blousje.

Laat de gasten het zelf bepalen

Wat moet ik aan doen? Wellicht een lange mouw, korte mouw of juist een mouwloos shirtje? Dit is een vraag die de uitgenodigde kan hebben. Als organisator kan je ervoor kiezen om dit individueel te laten bepalen. Hierdoor is men flexibeler met het uitkiezen van het juiste setje.

Het kiezen van de juiste schoenen blijkt voor vele ook een lastige optie te zijn. Vele meiden zijn uren bezig met het kiezen van de juiste paar schoenen. Populair zijn mooie hakken en laarzen. Dit kan bijvoorbeeld perfect voor een avondje uit.

Het dragen van grappige accessoires voor onvergetelijke foto’s

Als je onvergetelijke en mooie foto’s wilt hebben is het verstandig om een fancy dress code te hanteren voor in de avond. Een modieuze outfit staat uiteraard leuk op foto’s. Natuurlijk weet ieder wel een modieuze outfit uit de kast te halen. Het kan alleen voorkomen dat je niet weet welke accessoires geschikt zijn voor een vrijgezellenfeest. Hieronder staan een aantal accessoires en attributen die zeer geschikt zijn bij een modieuze outfit:

• duivel hoorntjes
• engelenvleugels
• sjerp met woorden
• kroon met een sluier
• badges
• bril, maskers en pruiken
• strikje

Cadeautips voor het vrijgezellenfeestje

Het is altijd leuk om de aanstaande bruid(egom) te verassen met een cadeautje. Dit kan iets nuttigs of natuurlijk iets grappigs zijn. Hieronder staan enkele ideeën wat je de vrijgezel kan geven op het vrijgezellenfeestje:

• stijlvolle geschenken: complete serviesset (bijv. champagneglazen)
• grappige cadeaus: snoep bh, eetbare slipjes
• ondeugend cadeautje: handboeien, vibrator, condoom met leuke woorden op de verpakking.

De cadeautjes kan je vinden in een seksshop, lingeriewinkel of op het internet.

Wat voor soort muziek opzetten tijdens het vrijgezellenfeestje?

Als je hebt besloten om het vrijgezellenfeest thuis te vieren wil je natuurlijk leuke muziek op de achtergrond. Nummers waar iedereen van kan genieten en waar eventueel op gedanst kan worden. Op YouTube staan een aantal playlists die geschikt zijn voor een vrijgezellenfeestje. Daarnaast kan je ook Spotify gebruiken om een leuke playlist te vinden. Je kunt hierbij denken aan:

• Meezingers uit de jaren ‘90
• Hitzone albums

Natuurlijk moet je wel in het achterhoofd houden waar de vrijgezel van houd. Het is leuk als zijn of haar favoriete nummer ook te horen is tijdens de avond.

Drinken en eten tijdens het feest

Eten bij het vrijgezellenfeestConsumpties vormen een belangrijk onderdeel van het vrijgezellenfeest. Uiteraard wil je dat iedereen wat lekkers krijgt! Onze tip is om een selectie te maken van een aantal snacks. Als de gasten wat gezonder willen eten kan je uiteraard voor (zalm)salade zorgen. Vergeet ook de vegetariër niet! Zorg dat er ook vegetarische gerechten gekozen kunnen worden.

De drankjes zijn ook belangrijk. Naast de standaard frisdranken kan je ook creatief zijn. Een leuke manier om dit te doen, is het maken van cocktails! Op het internet zijn vele geweldige cocktailrecepten te vinden, waarvan sommige heel gemakkelijk te maken zijn.

Gaan jullie ook nog naar een club toe? Dan raden wij aan om thuis een aantal drankjes te drinken, ook wel voor drinken genoemd. Hierdoor bespaar je geld. Een drankje in de club kost al snel een 4 á 5 euro.

 

 

Meest voorkomende fouten op een vrijgezellenfeestje

Het organiseren van een vrijgezellenfeestje bestaat uit een aantal handelingen. Denk hierbij o.a. aan het bedenken van activiteiten, het kiezen van de locatie en het uitnodigen van de juiste mensen. In de voorbereiding kan er nog wel eens wat mis gaan. Dit zijn kleine foutjes, maar die wij wel regelmatig horen.

Hieronder staat een opsomming van de meest gemaakte fouten:

• te laat een VIP ruimte of tafel reserveren in een discotheek.
• het te laat kiezen van een geschikte datum. Hierdoor zijn sommige mensen niet meer in staat om te komen, vanwege andere verplichtingen.
• het uitkiezen van een cadeautje voor de bride to be. Het kan voorkomen dat je dit niet op tijd doet of een cadeautje koopt die totaal niet past bij de vrijgezel.

Wil jij weten hoe je een te gek vrijgezellenfeest kunt organiseren?
Wij geven je gratis advies! Bel ons gerust op 0655377038.
Je kunt ons uiteraard ook per mail een vraag stellen: vrijgezellenfeestamsterdam@gmail.com